Istoricul societăţii

Maschio Gaspardo este un grup internaţional, specializat în producţia de echipamente agricole pentru arat, semănat, arhitectură peisageră, producţie utilaje pentru tratarea culturilor, recoltare şi prelucrare a fânului.

Grupul nostru comercializează şi distribuie o gamă largă de produse sub două mărci importante - Maschio şi Gaspardo. Gama de produse include cultivatoare, grape rotative puternice, semănători de precizie,  semănători de cereale, echipamente combinate grapă-semănătoare, maşini de tuns iarba, maşini de erbicidat, maşini de prelucrare a fânului şi echipamente pentru lucrări minime.


Având 8 unităţi mari de producţie, 5 în Italia şi alte 3 în străinătate (România, India şi China) şi 13 filiale de vânzări în străinătate, Maschio Gaspardo este o prezenţă relevantă la scară mondială cu peste 1.900 de angajaţi şi inspiră o filozofie de corporaţie unită în determinare, entuziasm şi principii:

 • orientarea spre productivitate şi muncă
 • înclinaţia spre dezvoltare şi progres
 • controlul calităţii şi al servicilor
 • atenţia la nevoile clientului

Încercarea unor noi soluţii, realizate de către echipa noastră de ingineri precum şi parteneriatele realizate cu jucători internaţionali importanţi în sectorul agricol mondial ne ajută să rămânem mereu orientaţi spre dezvoltarea tehnologică a produselor Maschio Gaspardo, pentru înaintarea agriculturii.

“Aveţi grijă de pământ şi el va avea grijă de dvs.” 

 

ETAPELE CELE MAI IMPORTANTE DIN ISTORIA SOCIETAȚII:

1964 - Fraţii Maschio au fondat afacerea în atelierul lor producând mici freze de pământ. În doar câţiva ani producţia a progresat de la o afacere de scară mică la o linie de producţie organizată.

1975 - Începe exportarea produselor Maschio iar în 1979 datorită creşterii vânzărilor se hotărăşte la achiziţia fabricii de producţie din Cadoneghe (Padova), ceea ce a reprezentat o decizie strategică pentru a creşte producţia de componente.

1994 - Se cumpără Gaspardo Seminatrici din Morsano al Tagliamento (Pordenone). Renumită pentru semănătorile de precizie şi fiabile, fabrica producea maşini pentru operaţia delicată de semănare încă din 1836, ceea ce continuă şi în prezent.

2003 - Maschio Gaspardo deschide fabrica din Chisineu-Cris (Arad) România pentru a produce echipament pentru lucrări minime ale solului.

2004 - Maschio Gaspardo intră în China. Fabrica Qingdao (Shandong) începe producţia unei game de grape rotative mici, tocătoare de iarbă şi motocositoare de finisat pentru piaţa asiatică

2011 - Maschio Gaspardo deschide o fabrică în India, la Aundh (Pune), pentru a produce grape rotative si tocătoare pentru piaţa interna

2014 - Al 50-lea an de activitate. Maschio Gaspardo achiziţionează firma Feraboli, o companie istorică din Cremona, specializtă în utilajele de prelucrat fânul.

2014 - Maschio Gaspardo deschide o fabrică în China. Fabrica Qingdao (Shandong). Aceasta noua fabrica se intinde pe o suprafata de 34.000 de metri patrati, din care 18.000 sunt dedicaţi liniei de producţie.

2017 - Grupul MASCHIO GASPARDO își consolidează experiența în sectorul plugurilor mărindu-și la 49% cota de capital din societatea Moro Pietro Meccanica din Concordia Sagittaria (Ve), care va deveni MASCHIO ARATRI Srl.

2018: Luigi De Puppi este numit noul Administrator Delegat pentru a conduce noua etapă de dezvoltare a grupului la nivel național și internațional. MASCHIO Holding S.p.A., controlată de către Andrea și Mirco Maschio, a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al MASCHIO GASPARDO S.p.A.

2019 – Întărirea capitalului grupului MASCHIO GASPARDO printr-o triplă intervențite, în activul companiilor din grup, a companiei regionale de investiții financiare Friulia S.p.A. (prin copropietara Finest S.p.A.) și Veneto Svilupo S.p.A.

MASCHIO GASPARDO – FAPTE ŞI CIFRE:

 • 13 filiale comerciale 
 • 8 unități de producție
 • 70.000 de maşini produse în 2018
 • 80% din cifra de afaceri în străinătate
 • 1.900 de angajati
 • 4.000 t reduse din emisiile de CO2
 • 50 de ani de succes