Premii

Dedicarea pentru protecţia mediului demonstrată de Grupul nostru, a adus pentru Maschio Gaspardo recunoaşteri naţionale şi internaţionale prestigioase, între care enumerăm:
Participarea pentru a reprezenta Italia la Expoziţia Universală din Shangai 2010 – secţia inovaţie tehnologică – pentru realizarea semănătorii pentru tehnică de conservare cu impact redus asupra mediului şi sisteme electronice de control cu diagnostic la distanţă
Premiul pentru dezvoltare sustenabilă 2011, acordat de Fundaţia pentru Dezvoltare Sustenabilă fondată de dl. Edo Ronchi – Ministrul Mediului din Italia – pentru conţinutul inovator şi eficienţa rezultatelor de protecţie a mediului, precum şi rezultatele economice obţinute şi posibilitatea de repetare a proiectului. Cu acest premiu, Maschio Gaspardo, a fost inclusă între primele 10 societăţi italiene care primesc recunoştinţă pentru protecţia mediului, şi a fost menţionată în publicaţia "L'Italia della Green economy - Idee, aziende e prodotti nei nuovi scenari globali". 
Premiul Noua Energie – Societate reînnoită 2012, acordat de Camera de Comerţ din Padova pentru reducerea consumului propriu de energie prin adoptarea tehnologiilor din resurse regenerabile.
Menţiune Specială acordată la 16 martie 2013 la Sevigliano (CN) de Fundaţia Symbola e Coldiretti pentru sustenabilitatea proceselor de producţie.

 

Drumul grupului Maschio Gaspardo pentru protecţia mediului nu se încheie aici… suntem doar la început!

Sensibilitatea demonstrată de Maschio Gaspardo în aceşti ani şi dorinţa de a valorifica pe deplin investiţiile efectuate a condus societatea către realizarea unui studiu al Amprentei de Carbon (Carbon Footprint). Obiectivul analizelor este concentrat pe fabricile italienei din Campodarsego (PD), Cadoneghe (PD), şi Morsano al Tagliamento (PN). Procesul de calcul al Carbon Footprin a luat în considerare două aspecte principale:

  • Culegerea completă de date şi procesarea datelor privind consumurile de energie;
  • Analizele proceselor industriale.
Acest lucru a făcut posibilă constatarea reducerii propriei amprente de carbon echivalente într-o perioadă de referinţă dată şi o monitorizare a propriilor emisii de gaz cu efect de seră. Comparând anul 2012 faţă de 2011, rezultatele au evidenţiat:
  • Reducere cu 23% a CO2 în raport cu cifra de afaceri
  •  Reducere cu 10% a CO2  în valori absolute echivalând cu o economie de 800t.

La finalul procesului de evacuare, la 20 septembrie 2013, Maschio Gaspardo a obţinut certificarea internaţională Carbon Trust Standard în calitate de:

PRIMUL MARE PRODUCĂTOR MONDIAL DE MAŞINI AGRICOLE

PRIMA SOCIETATE DIN INDUSTRIA CONFECŢIILOR METALICE DIN ITALIA